Books Outlet

Viata la limita/ Maturizarea Biologie Cuantice (Editura: Humanitas, Autor: Jim Al-Khalili, Johnjoe McFadden ISBN 978-973-50-7881-2)

Viata la limita/ Maturizarea Biologie Cuantice (Editura: Humanitas, Autor: Jim Al-Khalili, Johnjoe McFadden ISBN 978-973-50-7881-2)
PRP: 52,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 44,20 lei
Diferență: 7,80 lei
Promoția expiră la 29.02.2024
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-7881-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 345
Format: 13X20
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

„Fizicianul Jim Al-Khalili și biologul Johnjoe McFadden explorează cu spirit pătrunzător și putere de convingere acest domeniu extraordinar.“ — Nature Magazine

 

În ciuda progreselor biologiei moleculare din ultimele decenii, nimeni n-a reușit să creeze viață pornind exclusiv de la materie nevie. Ce anume scapă înțelegerii noastre privind fenomenul vieții, cel mai uimitor din universul cunoscut?

Un fizician, Jim Al-Khalili, și un biolog, Johnjoe McFadden, încearcă să găsească răspunsul la această întrebare din perspectiva unui nou domeniu de cercetare: biologia cuantică. Ideea că mecanica cuantică, teoria care descrie lumea la nivelul atomilor și moleculelor, are de spus un cuvânt decisiv în biologie a fost avansată încă din anii 1940 de Erwin Schrödinger, autorul celebrei cărți Ce este viața?, dar până relativ recent au lipsit datele experimentale care s-o susțină.

Al-Khalili și McFadden aduc în Viața la limită dovezi fascinante că fotosinteza, acțiunea enzimelor, simțul olfactiv, orientarea în zbor a păsărilor sau fluturilor care migrează și mecanismele genetice pot fi înțelese doar apelând la fenomene cuantice. Viața se află la frontiera dintre lumea clasică, guvernată de legile newtoniene și termodinamică, și strania lume cuantică, de ale cărei trucuri magice au ajuns să profite organismele vii în evoluția lor întinsă pe miliarde de ani. Poate că abia creând-o noi înșine am ajunge să înțelegem cu adevărat ce e viața, iar astfel am beneficia de tehnologii care să permită, de pildă, vindecarea țesuturilor noastre deteriorate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0388 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.