Books Outlet

Traumele mostenite din familie (Editura: Philobia, Autor: Barbara Couvert ISBN 978-606-9707-47-0)

Traumele mostenite din familie (Editura: Philobia, Autor: Barbara Couvert ISBN 978-606-9707-47-0)
Preț: 44,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-47-0
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 231
Format: 13X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Nu există fatalitate decât dacă noi înșine credem în ea și o acceptăm pasiv. Nimic nu e implacabil și totul este posibil. Lucrează cu tine! Altminteri, trauma nerezolvată are putere de destin.

Suntem legați de nenumărați strămoși despre care nu știm aproape nimic, printr-o incredibilă loialitate. Purtăm în noi memoria unor fapte pe care nu le cunoaștem, dar pe care le-am încorporat și integrat, mai ales dacă suferința legată de un anumit eveniment a fost reprimată. Familia are o memorie, ca și cum ar fi o singură entitate, mai presus de fiecare dintre membrii ei din prezent, din trecut sau chiar din viitor, influențând comportamentul descendenților, adesea chiar și sănătatea, prin bolile care îi afectează.

Corpul nostru păstrează uneori atât de profund amprenta rănilor emoționale încât ele pot codifica astfel anumite fragilități fizice și psihice transmisibile. Ceea ce a dobândit o generație devine ceva înnăscut pentru generațiile următoare. Doar că aceste elemente înnăscute sunt totuși transformabile, ele putând fi reprogramate dacă avem parte de grijă, atenție și afecțiune.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0346 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.