Books Outlet

Socrate vindecatorul / Pentru perioade de criza si dezastre (Editura: For You, Autor: Jean-Louis Cianni ISBN 978-606-639-577-9)

PRP: 38,00 lei (-15%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 32,30 lei
Diferență: 5,70 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-639-577-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 220
Format: 13X20
Categoria: Stiinte

DESCRIERE

Tulburările din prezent și manipularea mediatică și prin rețelele de socializare ne conduc către a nu mai ști nimic, a nu mai înțelege nimic, a nu mai spera la nimic... Cum și ce să gândim într-un climat pe cât de turbulent, pe atât de anxiogen? Cum să nu ne mai afundăm în frică și tristețe și cum să ne reactivăm dorința de a trăi?

Profunda carte Socrate vindecătorul, scrisă într-un stil viu, motivant și umanist, ne propune să ne întoarcem la surse, la înțeleptul Socrate, care, prin interogația filosofică, și-a invitat concetățenii la o nouă practică: îngrijirea de sine. În vremea lui Socrate, Atena era în criză, zguduită de o epidemie, de o succesiune de războaie și de conflicte politice interne, la marginea unei prăpăstii istorice.

Ca și în cazul lui Socrate, existența noastră se desfășoară într-un context violent și incert. Filosofia pe care el a conceput-o și practicat-o ne ajută să navigăm printre crizele lumii de azi, cu adevărate soluții terapeutice pentru fiecare dintre dificultățile cu care ne confruntăm ca indivizi și ca societate.

Socrate a vrut să vindece sufletul individual, dorințele sale oarbe și violente, rătăcirile și temerile sale. În același timp, el încerca să vindece o cetate divizată, supusă nedreptății și afectată de populism. Tratamentul său, îngrijirea de sine, se dorea un antidot la otrăvurile timpului său.

Terapia socratică urmărește să ne protejeze de orice fascinație patologică și ne învață tratamentul critic pe care trebuie să îl aplicăm narațiunilor mitologice, demagogiei politice, liderilor de opinie și tuturor celor care, departe de a apăra sau de a celebra viața, așa cum pretind, o înstrăinează și o slăbesc. Socrate ne invită la o salutabilă automedicație, o întoarcere la sine, esențială pentru ca fragilele noastre convingeri să nu se dizolve în trăncăneli inutile. Jean-Louis Cianni

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi

- Stiinte

Created in 0.0801 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.