Books Outlet

Raspunderea penala a functionarului public

Raspunderea penala a functionarului public
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: nu mai face parte din ofertă
ISBN: 978-973-1720-30-2
Editura:
Anul publicării: 2009
Ediția: 3
Pagini: 202
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Cartea este destinata pregatirii studentilor care urmeaza cursurile facultatilor de administratie publica si este conceputa, in continut si structura, intr-o maniera care sa satisfaca necesitatile unei pregatiri adecvate in materie juridico-penala a viitorilor functionari publici nationali sau europeni.
In aceasta viziune, in primul capitol, autorul trateaza aspecte de ordin general care privesc functia publica si functionarul public, asa cum acestea sunt reglementate de legislatia in vigoare. In capitolul 2 din lucrare sunt incluse referiri sintetice privitoare la infractiune, care constituie unicul temei al raspunderii penale si in cazul functionarilor publici, si sunt enuntate principiile care guverneaza raspunderea penala. In acelasi capitol sunt prezentate procedurile potrivit carora este angajata raspunderea penala a functionarilor publici si a persoanelor care indeplinesc functii de demnitate publica. Ultimul capitol al lucrarii ste destinat prezentarii infraciunilor prevazute de Codul penal in legatura cu exercitrea unei functii publice, fiind prezentate, in acest context, si dispozitiile noului Cod penal 2009.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0926 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.