Books Outlet

Patul lui Procust(Editura: Curtea Veche, Autor: Nassim Taleb ISBN 9786064400994)

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-606-44-0099-4
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: 2
Pagini: 110
Format: 13X20
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Metafora antică a patului lui Procust îi serveşte lui Taleb pentru a-şi exprima ideile asupra tendinţelor negative ale civilizaţiei moderne: tendinţa de a modifica oamenii pentru a se adapta tehnologiei, de a învinui realitatea că nu se potriveşte modelelor economice gata făcute, de a inventa boli pentru a vinde medicamente, de a defini inteligenţa ca o trăsătură ce poate fi testată în clasă şi de a ne convinge că o slujbă plătită reprezintă altceva decât o formă modernă de sclavie.

 

[Taleb scrie] într-un stil amintind în egală măsură de Stephen Colbert şi de Michel de Montaigne.

THE WALL STREET JOURNAL

 

Cea mai profetică voce dintre toate.

GQ

 

Cel mai pregnant gânditor din lume.

Bryan Appleyard  THE SUNDAY TIMES (LONDRA)

 

De o strălucire cu totul aparte.
NIALL FERGUSON, LOS ANGELES TIMES

 

Nassim Nicholas Taleb s-a născut în anul 1960 în Liban. Este scriitor, filosof, specialist în epistemologia probabilităţilor şi consilier în matematici financiare. Cariera academică, începută în 2004 în cercetare, a continuat printr-un periplu în câteva universităţi celebre: Visiting Professor la London Business School, profesor la Institutul Politehnic al Universităţii din New York unde predă ingineria riscului, şi Distinguished Research Scholar la Said Business School, Universitatea din Oxford. Este numit pe pieţele financiare internaţionale, „disidentul de pe Wall Street“. Foarte cultivat, Taleb stăpâneşte franceza, engleza şi araba clasică, vorbeşte italiana şi spaniola şi citeşte în greacă, latină, aramaică, ebraica veche. Cărţile lui, Fooled by Randomness (2001) şi The Black Swan (2007, traducere în limba română Lebăda neagră, Curtea Veche Publishing, ediţia a II-a adăugită, 2010) au fost publicate în treizeci şi una de limbi.

 

„The Black Swan” a fost considerată de Sunday Times una din cele mai influente 12 cărţi apărute după al Doilea Război Mondial.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0345 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.