Books Outlet

Leila / Un roman din viata cadanelor (Edtura: Bookstory, Autor: Nicolae C. Batzaria ISBN 978-606-95621-1-6)

Leila / Un roman din viata cadanelor (Edtura: Bookstory, Autor: Nicolae C. Batzaria ISBN 978-606-95621-1-6)
PRP: 30,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,00 lei
Diferență: 3,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-95621-1-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 189
Format: 13X20
Categoria: Drama

DESCRIERE

Nicolae C. Batzaria s-a născut în orașul Crușova din regiunea Monastir, aflată în Imperiul Otoman (în prezent în Macedonia de Nord). A petrecut mult timp în Turcia, începând acolo ca inspector al școlilor românești. A fost ministru în guvernul turc și delegat al Turciei la Tratatul de la Londra, care punea capăt războaielor balcanice.

Într-un stil fermecător și inconfundabil, opera literară a lui Nicolae Batzaria este constituită din romane, memorii, eseuri, poezii și proză pentru copii.

În romanul Leila, a cărui eroină este fiica unui demnitar al sultanului Abdul-Hamid, acţiunea se situează într-un Istanbul stăpânit de incertitudinile determinate de prăbuşirea Imperiului Otoman. Având privilegiul de a studia la Roma, unde tatăl ei era ambasador, tânăra turcoaică intră în conflict cu legile şi obiceiurile care stăpânesc societatea turcească. Ea este căsătorită de părinți, fără știrea și consimțământul său, cu un important funcționar turc, Osman Efendi, însă, îndrăgostită fiind de un tânăr european, Henri, tânăra fuge din  Turcia, părăsindu-și familia și țara pentru a deveni soția acestuia. Dar diferențele dintre cele două lumi, cea musulmană și cea creștină, de care aparțin cei doi îndrăgostiți le vor urmări fiecare pas.   

Regăsim în acest roman o informaţie bogată, o construcţie reuşită a societății orientale – sultanul, sfetnicii, imamii, eunucii și cadânele timorate, lipsite de speranţă – autorul creând o atmosferă veridică de serai şi de harem. O poveste de dragoste tulburătoare, cu un final neașteptat.  

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0349 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.