Drept Constitutional si Institutii politice vol 1

Drept Constitutional si Institutii politice vol 1
ISBN: 978-973-115-640-8
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 600
Format: 14x20
Categoria: Diverse
Preț: 69,90 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Lucrarea cuprinde analiza tuturor institutiilor juridice ale dreptului constitutional si institutiilor politice, privite ca ius, grupate in doua materii, si anume : prima - Dreptul constitutional si cea de-a doua - Institutiile politice.
Dreptul constitutional cuprinde analiza terminologica a unor concepte si categorii necesare intelegerii intregii materii; a teoriei constitutiei; a institutiei cetateniei si a celei a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale. Institutiile politice cuprind analiza teoriei puterii si a statului; a aspectelor constitutionale ale statului; a partidelor politice; a sistemului electoral; a institutiilor politice ale statului, cum ar fi parlamentukl, guvernul, seful statului, autoritatea judecatoreasca si jurisdictia constitutionala. Sunt analizate procedura legislativa, inclusiv cea de adoptare a legii prin referendum. S-a considerat necesara abordarea mai larga si mai aprofundata a referendumului la nivelul statelor lumii si la cel national romanesc, mai putin cunoscut. Datorita complexitatii sistemelor electorale contemporane, acestea au fost grupate intr-un al doilea volum al lucrarii, grupare care va contribui la o mai buna intelegere si asimilare a lor.
Toate institutiile juridice ale dreptului constitutional si ale institutiilor politice sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane si ale altor state.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2290 sec