Cultura Vitei-de-vie in gospodarie ( editura: Casa , autor: Christina Nack ISBN 978-606-8189-22-2 )

Cultura Vitei-de-vie in gospodarie ( editura: Casa , autor: Christina Nack ISBN 978-606-8189-22-2 )
-10%
ISBN: 978-606-8189-22-2
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 88
Format: 16x19
Categoria: Viticultura
Preț: 26,91 lei
29,90 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Viţa-de-vie este o plantă milenară, ale cărei rude îndepărtate - plante târâtoare aparţinând genului Vitis - creşteau nestingherite prin pădurile luxuriante de acum 80 de milioane de ani, cu mult înainte de apariţia omului pe Pământ. După ce omul a cunoscut şi a îmblânzit viţa-de-vie în folosul său, se poate afirma că evoluţia acestei plante s-a împletit cu cea a omului, plantă şi om influenţându-se reciproc de-a lungul îndelungatei lor coabitări.
Cultivatorii amatori de viţă-de-vie vor afla, lecturând prezenta carte, care sunt caracteristicile morfologice ale acestei plante, fiind îndrumaţi pas cu pas cum să aleagă soiurile cele mai potrivite pentru solul grădinii proprii, cum să planteze, să fertilizeze şi să execute lucrările specifice de îngrijire la această plantă. Nu au fost uitate sfaturile legate de cei mai frecvenţi dăunători şi de posibilele boli ale viţei-de-vie, precum şi mijloacele de prevenire şi combatere a acestora.
Şi cum activitatea cea mai plăcută a cultivatorului este strângerea recoltei, ultimul capitol al cărţii este rezervat recoltării strugurilor, prezentării efectului benefic al ciorchinilor aromaţi în alimentaţia omului, încheind cu câteva reţete savuroase având în prim-plan strugurii obţinuţi în propria grădină.
Vezi și alte cărți: alimentaţia

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2729 sec