Books Outlet

Codul lui Michelangelo Mesajele secrete ale Capelei Sixtine

Codul lui Michelangelo Mesajele secrete ale Capelei Sixtine
Preț: 43,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-736-114-1
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 332
Format: 14x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Cu cinci sute de ani în urmă, Michelangelo începea lucrul la cea care avea să devină cea mai faimoasă operă de artă a lumii creştine: pictura tavanului Capelei Sixtine.

Lucrarea de faţă prezintă fascinanta poveste a felului în care artistul a inserat mesaje în opera sa, pentru a schimba represiva Biserică Romană Creştină din timpul său.

în paginile ei, autorii propun o uimitoare cheie de înţelegere a acestei opere de artă. Intenţia lor nu este să ofere publicului o ficţiune bazată pe speculaţie, ci o demostraţie integrală privind sensurile şi mesajele ascunse aici.

Argumentaţia este construită în jurul unei idei ce pare să fie, după spusele autorilor, „incredibil de adevărată”. Asfel, Michelangelo pare să fi folosit un limbaj secret, incorporat în operă, exprimând mesajul mistic al iubirii universale, conform învăţăturilor biblice originale, în contradicţie cu intoleranţa Bisericii timpului său, dar mai potrivit timpului nostru, prin apelul la reconcilierea dintre raţiune şi credinţă, dintre Biblia evreiască şi Noul Testament. Autorii îşi propun în aceaşi timp să îndepărteze prejudecăţile, cenzura şi ignoranţa care au impus timp de secole o percepţie canonizată şi ambiguă a picturilor de pe tavanul Capelei Sixtine.

Cartea se adresează în primul rând marelui public care va fi fascinat de revelaţiile propuse de noua „lectură” a Capelei Sixtine.

De ce oare l-a pus Michelagelo pe Dumnezeu în interiorul unui creier? De ce şarpele din Eden are arme? De ce în Arborele Cunoaşterii este un smochi şi nu un măr?

Sistemul de semne şi semnificaţiile acestora descifrate de cei doi autori nu sunt artificiale, ci, prin forţa argumentelor, reale. Mesajele ascunse ale creaţiei lui Michelangelo, evidenţiate în această carte, au ca finalitate reconcilierea celor doua religii monoteiste: creştină şi iudaică.

Este incredibil cum Capela Sixtină, decorată de Michelangelo, poate scoate la iveală secrete de o asemenea magnitudine. Şi totuşi, este adevărat!

Această carte, cu surprinzătoare dezvăluiri, construită pe o demonstraţie plină de erudiţie, într-o expunere lucidă, este, mai presus de toate, o lectură irezistibilă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1163 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.