Ce mananci ca sa iti salvezi inima (Editura: Medicinas, Autor: Gabriel Nicolaev ISBN 9786069491652)
DESCRIERE
- Libraronline. Ro
- >> Medicina - Sanatate
- >> Ghiduri medicale
- >> Ce mananci ca sa iti salvezi inima - Gabriel Nicolaev
Ce mananci ca sa iti salvezi inima - Gabriel Nicolaev
-10%
Preț: 89, 10 RON
99, 00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor: Gabriel Nicolaev
Editura: Medicinas
Anul publicării: 2022
Pagini: 300
Categoria: Ghiduri medicale
Distribuie pe:
DESCRIERE
Ce mananci ca sa iti salvezi inima - Gabriel Nicolaev
DUPĂ CUM AM MAI SPUS, NATURA ARE LA ÎNDEMÂNĂ minunate mijloace de reparare şi regenerare a organismului, care vin în continuarea mecanismelor proprii ale organismului, au rareori efecte adverse şi nu lasă în urmă produşi toxici de metabolizare.
Am putea spune că, întrucât omul însuşi este parte din natură, constituenţii naturali ai plantelor nu fac decât să continue şi să repare în mod firesc procesele naturale ale organismului. Şi acest lucru se petrece şi la nivelul inimii, ca şi al celorlalte organe şi procese ale organismului.
Am amintit în capitolul anterior, dedicat unor afecţiuni cardiovasculare specifice, câteva plante cu rol în protecţia contra acestor afecţiuni: hipertensiunea arterială, dislipidemia, cardiopatia ischemică, tulburările de ritm. însă, plantele cu rol în protecţia cardiovasculară sunt mult mai multe, natura punând la dispoziţie mijloace adaptate fiecărei regiuni, sezon şi afecţiuni, multe plante având efecte benefice asupra mai multor afecţiuni cardiovasculare.
Pentru început, pentru mai buna înţelegere a utilizării acestor plante, vom prezenta câteva forme de utilizare a acestora.
Ceaiul se prepară prin fierberea a 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat 5-15 minute, acoperit cu un capac.
Infuzia se prepară în mod asemănător ceaiului, cu diferenţa că planta nu se fierbe o dată cu apa, ci se opăreşte doar cu apa fiartă şi se lasă apoi la infuzat.
Tinctura este un produs extras din plantă, preparat pe bază de alcool. Planta se mărunţeşte mai întâi, se pune apoi într-o sticlă o cantitate variabilă de plante - de obicei până la 8 linguri şi un pahar şi jumătate (300 ml.) cu alcool. Se consumă în cantităţi reduse, câteva zeci de picături pe zi.
Maceratul se prepară pe acelaşi principiu ca şi tinctura, însă fără alcool, apoi se lasă cel puţin o noapte într-o încăpere
rece.
Decoctul este un fel de ceai sau infuzie, însă mai concentrat. Se fierb cel puţin două linguriţe de plantă (de obicei seminţe sau rădăcini) cu un pahar şi jumătate de apă. Se opreşte din fierbere atunci când amestecul s-a redus la un sfert. Se strecoară, se lasă la răcit şi se consumă rece.
Tonicul se prepară asemănător maceratului, doar că în loc de apă se foloseşte vin. Se lasă apoi la rece timp de 2 săptămâni. în cazul afecţiunilor cardiovasculare, tonicele se folosesc mai puţin, dar există totuşi câteva exemple de utilizare, printre care tonicul cu splinuta sau cu mâţişori de alun...
Cărţi noi
-- 44,00 lei
- 45,90 lei
- 30,00 lei
RECENZII