Books Outlet

Calatorii istorice si de arta (Editura: Bookstory, Autor: Charles Diehl ISBN 978-606-95621-5-4)

Calatorii istorice si de arta (Editura: Bookstory, Autor: Charles Diehl ISBN 978-606-95621-5-4)
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-95621-5-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 252
Format: 13X20

DESCRIERE

Charles Diehl, ilustru savant și bizantinolog, prezintă în Călătorii istorice și de artă  un periplu în timp, un rar privilegiu pentru cei care vor să înțeleagă mai bine trecutul.

Autorul reușește să evoce în paginile acestei lucrări etapele istoriei Răsăritului mediteraneean. Un șir de însemnări de călătorie ale marelui savant ne poartă prin Dalmația romană, Constantinopol, ajungând până la Athos – Muntele Sfânt și Ierusalim. Sunt descrise cu un talent deosebit locurile, palatele și nestematele întâlnite. Impresiile sale trebuie citite cu mintea și cu ochii celui atent deopotrivă la Antichitatea orientală și greco-romană, la Evul Mediu bizantin și islamic, dar și la realitățile Epocii Moderne în care sferele de interes ale marilor imperii se intersectau. 

Cartea, scrisă în plină maturitate creatoare de către Charles Diehl, dezvăluie tainele unei epoci de înaltă cultură istorică și face legătura între civilizațiile vechi și noi ale Orientului și Occidentului, pentru a fi de folos oricărui iubitor de istorie. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0578 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.